Een Travellerspoint blog

San Francisco dag 1 en 2


Bekijk South West USA trip 1 (2009) op KarenandMartijn's reiskaart.

Het is nu 23:08 hier en terwijl ik een verhaaltje probeer te tikken ligt Karen alweer te slapen. Niet de eerste keer vandaag.. Ze is namelijk niet zo lekker, laten we het houden op een buikgriepje. Of een KLM-voedselvergiftiging, who knows. Vandaag - onze eerste volle dag in SF - verliep daarom anders dan we ons hadden voorgesteld. En gisteren, omdat de reis toch wel erg tegenviel (11 uur vliegen in KLM economy class is geen pretje), hebben we ook al niet veel ondernomen. 

Vandaag zijn we begonnen met een rit in een historische street car naar Fisherman's Wharf. De werf zelf is mooi, maar wel erg op familievermaak gericht. De weg er naartoe was wel prachtig, zo kregen we alvast een mooi stuk van deze bijzondere stad te zien. Op FW uiteraard wel een tijd staan kijken naar de enorme kolonie zeeleeuwen die daar om onverklaarbare redenen altijd massaal pleegt te vertoeven. Maar ja, Karen's sensitieve gesteldheid maakte dat we daar niet echt veel langer konden blijven. De beste optie was om een hop-on hop-off tour te gaan doen. Gewoon bovenin een dubbeldekker gaan zitten en rondrijden door de stad. Niet iets dat we normaal snel doen, maar nu kwam het goed uit. Op deze manier krijg je wel in korte tijd een goed overzicht van de stad en omdat we er maar drie dagjes zijn gaat het ons sowieso al niet lukken om veel op ontdekkingstocht uit te gaan. We hebben nu wel alvast kunnen zien waar we morgen wat uitgebreider bij kunnen gaan kijken: North Beach (de bakermat van de Beatniks), Haight Ashbury (dito van de Hippies), Presidio, Pacific Heights, Golden Gate Park...teveel om in 1 dag te doen. Morgenvroeg maar eens wat keuzes gaan maken, afgestemd op de toestand van Karen.

Maar los daarvan: we zitten in een prima hotel, ideaal gelegen bij Union Square. Het weer is lekker, net onder de 20 graden maar zonnig en droog. Het voorproefje van San Francisco was alvast veelbelovend, kan me goed voorstellen waarom iedereen die hier geweest is helemaal dol is op deze verrukkelijke stad.

Geplaatst door KarenandMartijn 11:28 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint