Een Travellerspoint blog

dag 3 en 4: San Francisco / Monterey


Bekijk South West USA trip 1 (2009) op KarenandMartijn's reiskaart.

De tweede en laatste volle dag in San Francisco voelt Karen zich gelukkig iets beter, maar nog lang geen 100%. Toch zoveel mogelijk proberen te doen. 's Morgens meteen de Hop-on/off bus gepakt en uitgestapt bij Alamo Square, een mooi groen parkje hoog op een heuvel gelegen, pal naast de beroemde Painted Ladies, met schitterend uitzicht over de stad. Weg van de drukte, in de omgeving van Alamo hangt een heel relaxt sfeertje. Vervolgens doorgelopen naar Haight Ashbury, de beroemde 'hippie' buurt genoemd naar het kruispunt van de wegen Haight en Ashbury. Haight helemaal doorgelopen - het sfeertje hangt er nog steeds al is het wel een beetje ingedut nu - en aan het einde van Haight een waanzinnige platenzaak ingelopen, Amoeba Music. Nog nooit heb ik zoveel muziek bij elkaar gezien. Geen moderniteiten hier, de klok lijkt hier stilgezet in 1973, wat ook voor het personeel geldt. Een zaak van en voor freaks, denk High Fidelity, factor 10. Eindelijk Adrian Belew's Young Lions kunnen scoren. Verder met de bus en uitgestapt aan de zuidkant van Golden Gate Bridge, aan de rand van het magnifieke Presidio. De brug lag net als gisteren voor een groot deel verborgen in de mist, maar uiteindelijk konden we hem toch in volle glorie zien. Een stukje gewandeld over de Coastal Trail, onder de brug door en even later de bus gepakt en de brug overgereden, en weer terug. Het uitzicht op SF en de baai is echt waanzinnig mooi hier. Leuke Amerikaan (uit Iowa) ontmoet die in Groenlo bleek te zijn geboren, hij vond het helemaal geweldig om Nederlanders te spreken. 
 
's Avonds een stuk gewandeld door SoMa, South of Market Street. Er ligt hier een groot congrescentrum waar op het moment een megacongres plaats had van VMWare, het leek in deze wijk alsof deze computermannen de stad hadden overgenomen. Flitsbezoek gebracht aan het SFMOMA, het museum voor moderne kunst. Genoten van een sublieme Rothko. Flink wat foto's geschoten hier, ongehoord in de museumwereld.
''s Avonds gaan eten bij een all American diner: Lories Diner, helemaal in fifties stijl, inclusief persoonlijke juke box op tafel. Over the top, niet echt lekker eten, maar wel geinig. 
 
Vanochtend vroeg de deur uitgegaan om de cable car te nemen naar Nob Hill, de hoogste heuvel van downtown SF. Alleen maar klassieke peperdure hotels en - appartementen hier en in de directe omgeving een heel plezierige woonbuurt. Op deze plek krijg je het beste idee van de enorme stijle straten van San Francisco, straten met een hellingshoek tot wel 31%, dat is zelfs nog lastig lopen, laat staan rijden of fietsen. Heerlijk ontbeten in een klein lokaal tentje: de Chameleon (hoek Leavenworth/Pacific). Teruggelopen via Union Square en na te hebben opgefrist uitgecheckt uit het hotel.
Onze huurauto had ik gereserveerd 1 blok van ons hotel. Bleek een grote parkeergarage te zijn met kantoor van Hertz onderin. Karen zei nog voor de grap dat onze auto dan wel bovenin zou staan...en dat bleek ook zo te zijn.Great. Verder niks geen uitleg, hier zijn je sleutels , pak de lift naar de 7e verdieping en zoek de auto. Bleek een Nissan Altima 2.5 te zijn, hybride! Uiteraard automaat, dus eerst maar eens een paar rondjes op dezelfde etage rondgereden. Dat hybride is helemaal maf. In het geval geen verbranding noodzakelijk is loopt ie op batterijen..en hoor je dus helemaal niks, spacy!. Hartje centrum langs het hotel gereden en daar onze koffers laten inladen (hoera voor de service-maatschappij!). Vervolgens San Fran met veel pijn en moeite (met héél veel verkeerde afslagen) uitgereden en koers gezet naar Monterey.
 
De weg ernaar toe verliep niet helemaal perfect - verkeerde route en een dik uur file - maar om een uur of vijf konden we toch aan onze zoektocht naar een motel beginnen in deze mooie plaats aan de Pacific. Uiteindelijk terechtgekomen in een fraaie Best Western, waar ik nu op bed lig met een koude Budweiser. Vanavond ook nog even Monterey in geweest, en langs de Fisherman's Wharf geslenterd. Veel zee-otters gespot. Praatje gemaakt met een meneer die een heuse liberator bleek te zijn, nou en of ie Nijmegen kende :). Leuk altijd dit soort korte ontmoetingen. Voordat we morgen verder rijden gaan we eerst de directe omgeving hier checken, waaronder Carmel-by-the-sea. En de 17-Myle Drive, dat schijnt verplichte kost te zijn.
De road trip is nu dan echt begonnen. De eerste ervaringen met de dikke Altima zijn alvast uitstekend bevallen. 

Geplaatst door KarenandMartijn 11:31 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

San Francisco dag 1 en 2


Bekijk South West USA trip 1 (2009) op KarenandMartijn's reiskaart.

Het is nu 23:08 hier en terwijl ik een verhaaltje probeer te tikken ligt Karen alweer te slapen. Niet de eerste keer vandaag.. Ze is namelijk niet zo lekker, laten we het houden op een buikgriepje. Of een KLM-voedselvergiftiging, who knows. Vandaag - onze eerste volle dag in SF - verliep daarom anders dan we ons hadden voorgesteld. En gisteren, omdat de reis toch wel erg tegenviel (11 uur vliegen in KLM economy class is geen pretje), hebben we ook al niet veel ondernomen. 

Vandaag zijn we begonnen met een rit in een historische street car naar Fisherman's Wharf. De werf zelf is mooi, maar wel erg op familievermaak gericht. De weg er naartoe was wel prachtig, zo kregen we alvast een mooi stuk van deze bijzondere stad te zien. Op FW uiteraard wel een tijd staan kijken naar de enorme kolonie zeeleeuwen die daar om onverklaarbare redenen altijd massaal pleegt te vertoeven. Maar ja, Karen's sensitieve gesteldheid maakte dat we daar niet echt veel langer konden blijven. De beste optie was om een hop-on hop-off tour te gaan doen. Gewoon bovenin een dubbeldekker gaan zitten en rondrijden door de stad. Niet iets dat we normaal snel doen, maar nu kwam het goed uit. Op deze manier krijg je wel in korte tijd een goed overzicht van de stad en omdat we er maar drie dagjes zijn gaat het ons sowieso al niet lukken om veel op ontdekkingstocht uit te gaan. We hebben nu wel alvast kunnen zien waar we morgen wat uitgebreider bij kunnen gaan kijken: North Beach (de bakermat van de Beatniks), Haight Ashbury (dito van de Hippies), Presidio, Pacific Heights, Golden Gate Park...teveel om in 1 dag te doen. Morgenvroeg maar eens wat keuzes gaan maken, afgestemd op de toestand van Karen.

Maar los daarvan: we zitten in een prima hotel, ideaal gelegen bij Union Square. Het weer is lekker, net onder de 20 graden maar zonnig en droog. Het voorproefje van San Francisco was alvast veelbelovend, kan me goed voorstellen waarom iedereen die hier geweest is helemaal dol is op deze verrukkelijke stad.

Geplaatst door KarenandMartijn 11:28 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

1 kort nachtje slapen

Pfff, toch wel een hoop stress zo'n verre vakantie. Maar as we speak denken we er klaar voor te zijn. Nog een klein glaasje wijn en dan ons voorlopig laatste nachtje op Europese bodem. Lift off van de KL0605 is om 11:10.
Het volgende verhaaltje zal hopelijk interessanter zijn dan deze.  Next stop San Francisco, Ellis Street nabij Union Square. 
Excited!

Geplaatst door KarenandMartijn 11:26 Gearchiveerd in Nederland Reacties (0)

Van Dag tot Dag

Ons (semi-vaste) reisschema, zeer vakkundig in elkaar gestoken -  I might add - door yours truly :

Dag 1: Amsterdam - San Francisco

Dag 2: San Francisco

Dag 3: San Francisco

Dag 4: San Francisco - Monterey - Carmel (Pacific Coast Highway)

Dag 5: Monterey/Carmel - Big Sur - Santa Barbara

Dag 6: Santa Barbara - Santa Monica/Los Angeles

Dag 7: Santa Monica/Los Angeles - Palm Springs

Dag 8: Palm Springs - Joshua Tree NP - Phoenix/Scottsdale

Dag 9: Phoenix/Scottsdale - Grand Canyon

Dag 10: Grand Canyon

Dag 11: Grand Canyon - Bryce Canyon

Dag 12: Bryce Canyon

Dag 13: Bryce Canyon - Zion NP - Las Vegas

Dag 14: Las Vegas

Dag 15: Las Vegas - Death Valley NP - Lone Pine

Dag 16: Lone Pine - Lee Vining

Dag 17: Lee Vining - Tioga Pass - Yosemite NP - Fish Camp

Dag 18: Fish Camp - Petaluma (Sonoma County)

Dag 19: Petaluma - Napa Valley - Petaluma

Dag 20: Petaluma - San Francisco - Amsterdam

Dag 21: Aankomst Amsterdam
Karen

Geplaatst door KarenandMartijn 11:20 Gearchiveerd in Nederland Reacties (0)

(Berichten 11 - 14 uit 14) « Pagina 1 2 [3]